Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

27.09.2022 На празникот Воздвижение на Чесниот Крст Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

25.09.2022 Во неделата пред Воздвижение, Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст, во Битола

21.09.2022 На празникот Рождество на Пресвета Богородица, Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст, во Битола

18.09.2022 Востоличување на Епископот шабачки г. Јеротеј

11.09.2022 Во тринаесеттата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст, во Битола

04.09.2022 Во дванаесеттата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола