Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

29.08.2021 Во 10-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

28.08.2021 Празникот Успение на Пресвета Богородица прославен во Православната Охридска Архиепископија

26.08.2021 На денот на споменот на Св. Максим Исповедник Архиепископот Јован служеше во параклисот на Св. Максим Исповедник во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

22.08.2021 Во 9-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

19.08.2021 На празникот Преображение Господово Архиепископот Јован служеше во манастирот „Св. Јован Златоуст“, во Битола

15.08.2021 Во осмата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

08.08.2021 Во седмата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

04.08.2021 На празникот на Св. мироносица и рамноапостолна Марија Магдалина Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

02.08.2021 На празникот на светиот пророк Илија Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

01.08.2021 Во 6-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола