Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

12.07.2021

На празникот на светите првоврховни апостоли Петар у Павле Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован служеше и проповедаше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола.

Во својата беседа Неговото Блаженство истакна дека овие првоврховни апостоли по чија проповед целата вселена го прими христијанството, не беа примени, па дури беа гонети токму од најблиските, од својот народ.