Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

28.05.2023 Во неделата на светите Отци на Првиот Вселенски Собор Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

25.05.2023 На празникот Вознесение Христово Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

21.05.2023 Во Неделата на слепиот Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

13.05.2023 На саботата од четвртата седмица по Пасха Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

08.05.2023 Прослава на именденот на Епископот Марко

07.05.2023 Во неделата на раслабениот, Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола