Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

25.05.2021

Во криптата на Светиот кнез Лазар, во Спомен-храмот Свети Сава, во Белград, започна заседанието на Светиот Архијерејски Собор на Српската Православна Црква, под претседателство на Неговата Светост Патријархот српски г.г. Порфириј.

На Светиот Архијерејски Собор учествуваат Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован и Епископите на Православната Охридска Архиепископија.