Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

29.05.2021 Заврши Светиот Архиерејски Собор на Српската Православна Црква

25.05.2021 Започна Светиот Архијерејски Собор на Српската Православна Црква

23.05.2021 Во Неделата на Раслабениот Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

16.05.2021 Во неделата посветена на Жените Мироносици Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

14.05.2021 Американскиот Стејт департмент го третира одбивањето на властите да ја спроведат одлуката на Европскиот суд за човекови права и да ја регистрираат Православната Охридска Архиепископија

09.05.2021 На Томина недела Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

07.05.2021 На празникот на Живоприемниот извор Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

06.05.2021 На денот на споменот на Св. вмч. Георгиј Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

03.05.2021 Стихови на Архиепископот Јован во превод на бугарски јазик

03.05.2021 На Светол Понеделник Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

02.05.2021 На Пасха Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

01.05.2021 На Вечерната на Велика Сабота Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола