Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

30.04.2023 Во неделата на Мироносиците Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

23.04.2023 На Томина недела Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

21.04.2023 На празникот на Живоприемниот извор Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

16.04.2023 Воскресението Христово прославено во сите богослужбени места на Православната Охридска Архиепископија

16.04.2023 Пасхалната вечерна служба Архиепископот Јован ја служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст, во Битола

15.04.2023 На Вечерната на Велика Сабота Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

14.04.2023 На службата на Оплакувањето Христово Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

13.04.2023 На Велики Четврток Архиепископот Јован служеше Литургија во Ставропигијалниот Манастир Св. Јован Златоуст во Битола

13.04.2023 На службата на Страдањата Христови Архиепископот Јован началствуваше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

12.04.2023 Последната Претходноосветена Литургија во Страсната седмица Архиепископот Јован ја служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

09.04.2023 На Цветници Архиепископот охридски Јован служеше во манастирот Успение Богородично, во Скопје

08.04.2023 На Лазарева сабота Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во параклисот Св. Нектариј Егински, во Скопје

07.04.2023 На празникот Благовештение Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

05.04.2023 Во средата од недела пред Цветници Архиепископот Јован служеше Литургија на Претходноосветените дарови во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

02.04.2023 Во неделата на Св. Марија Египетска Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола