Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

30.04.2021 Служба на оплакувањето Христово

29.04.2021 Велики Четврток

28.04.2021 Погребана мајката на Архиепископот Јован

26.04.2021 Жална вест

25.04.2021 На празникот Цветници Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

21.04.2021 Во средата од шестата седмица на Светата Четириесетница Архиепископот Јован служеше Литургија на претходноосветените дарови во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

18.04.2021 Во неделата посветена на Св. Марија Египетска Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

16.04.2021 Архиепископот Јован го отслужи акатистот на Пресвета Богородица

13.04.2021 Архиепископот Јован ја посети Санкт-Петербуршката духовна академија

11.04.2021 Архиепископот Јован служеше со Митрополитот санктпетербуршки и ладошки г. Варсонуфиј

10.04.2021 Архиепископот охридски Јован пристигна во Санкт Петербург

09.04.2021 Светејшиот Патријарх Кирил разговараше со Архиепископот охридски Јован

07.04.2021 Архиерејско сослужување во Москва

04.04.2021 Архиепископот Јован богослужеше во московскиот Покровски манастир

03.04.2021 Архиепископот охридски Јован во посета на Троице-Сергиевата Лавра