Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

28.03.2021 Архиепископот охридски Јован богослужеше во Москва

25.03.2021 Архиепископот Јован пристигна во Москва

21.03.2021 Во Неделата на православието Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст

17.03.2021 Првата Претходноосветена Литургија Архиепископот Јован ја служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

14.03.2021 Во Сирната недела Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

07.03.2021 Во Месопусната недела Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

06.03.2021 На Задушница во Месопусната седмица Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

04.03.2021 Се упокои во Господа вомировениот Епископ захумско-херцеговски Атанасиј