Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

28.02.2021 Во Неделата на блудниот син Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

21.02.2021 Во Неделата на митарот и фарисејот Архиепископот Јован беше присутен на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

19.02.2021 Избран и востоличен новиот Патријарх српски г.г. Порфириј

15.02.2021 На Сретение Господово Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

14.02.2021 Во 36-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

12.02.2021 На денот на споменот на Светите Три Ерарси Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

09.02.2021 На денот на споменот на преносот на моштите на Св. Јован Златоуст Епископот стобиски и Местобљуститител струмички Давид служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

07.02.2021 Во 35-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

03.02.2021 На денот на споменот на Св. Максим Исповедник Архиепископот Јован служеше во параклисот посветен нему