Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

30.01.2022 Во 32-та недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

23.01.2022 Во неделата по Просвештение Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

19.01.2022 На празникот на Богојавлението Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

16.01.2022 Во неделата пред Богојавление Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст, во Битола

14.01.2022 На празникот Обрезание Христово и Св. Василиј Велики Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

09.01.2022 Во неделата по Рождество Христово Архиепископот Јован беше присутен на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

08.01.2022 На вториот ден на Рождеството Христово Архиепископот Јован служеше во параклисот „Св. Нектариј Егински“, во Скопје

07.01.2022 Рождеството Христово прославено во Православната Охридска Архиепископија

05.01.2022 Излезе од печат црковниот календар за 2022 г., на Архиепископијата охридска и Митрополија скопска

02.01.2022 Св. Игнатиј Богоносец прославен во врањската Епископија

02.01.2022 Во неделата на Отците Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола