Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

05.06.2023 Една година од издавањето автокефалија

04.06.2023 На празникот Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

03.06.2023 На Задушница Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола