Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

соопштенија

28.06.2023 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδας

28.06.2023 СООБЩЕНИЕ от Священного Синода Епископов Православной Охридской Архиепископии

28.06.2023 СООПШТЕНИЕ од Светиот Архиерејски Синод на Православната Охридска Архиепископија

20.05.2023 Од соопштението на Светиот Архијерејски Собор на Српската Православна Црква

19.04.2021 СООПШТЕНИЕ Конечно одбиено барањето да биде исполнета пресудата од ЕСЧП во Стразбур – да биде регистрирана Православната Охридска Архиепископија

23.03.2020 Соопштение на Светиот Архиерејски Синод на Православната Охридска Архиепископија во однос на COVID-19

28.12.2019 Саопштење Светог Архијерејског Синода Православне Охридске Архиепископије поводом немилих догађаја у Црној Гори

28.12.2019 Соопштение на Светиот Архиерејски Синод на Православната Охридска Архиепископија по повод немилите случувања во Црна Гора

18.05.2019 Дел од соопштението на Светиот Архиерејски Собор на Српската Православна Црква

13.11.2018 Соборско соопштение за црковната криза во Украина после најновите одлуки на Цариградската Патријаршија

06.08.2018 СООПШТЕНИЕ во врска со сметката за донирање за прославата на 1000 години од основањето на Православната Охридска Архиепископија

18.06.2018 Соопштение по повод прославата - 1000 години Охридска Архиепископија

10.05.2018 Од соопштението на Светиот Архиерејски Собор на Српската Православна Црква

17.11.2017 Саопштење

17.11.2017 Ανακοίνωση

17.11.2017 С О О П Ш Т Е Н И Е

31.05.2017 Саопштење за јавност Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве са редовног заседања одржаног у Пећкој Патријаршији и Београду од 14. до 24. маја 2017. године

26.05.2016 Саопштење за јавност Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве са редовног заседања одржаног у Пећкој Патријаршији, Призрену и Београду од 14. до 25. маја 2016. године

30.05.2015 Саопштење Светог Архијерејског Сабора

03.02.2015 Соопштение на Службата за комуникации при Одделот за надворешни црковни врски на Московската Патријаршија и на Информативната служба на Српската Православна Црква

23.12.2014 Соопштение за јавноста

26.08.2014 Сообщение

26.08.2014 Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

26.08.2014 Соопштение за јавноста

24.05.2014 Соопштение: Архиепископот Јован – политички затвореник број 1 во современа Европа

16.05.2014 Соопштение на Светиот Архиерејски Собор на Српската Православна Црква

16.05.2012 Светиот Архијерејски Собор на Српската Православна Црква го осуди затворањето на Архиепископот Јован

12.05.2012 Соопштение на Светиот Архијерејски Синод на Српската Православна Црква по повод затворската пресуда за Архиепископот Јован

28.05.2011 Од Соопштението на Соборот во однос на кршењето на верските слободи во Р. Македонија

28.05.2011 Саопштење за јавност Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве

20.11.2010 Саопштење за јавност Светог Архијерејског Сабора СПЦ

13.08.2010 „Лобирање“ Томе Филе и пратећа питања

08.05.2010 Соопштение од Светиот Архиерејски Собор на Српската Православна Црква

29.04.2010 Вонредно соопштение за јавноста од Светиот Архијерејски Собор на Српската Православна Црква

12.02.2010 И З В Е С Т У В А Њ Е

17.12.2009 Соопштение од Сеправославната Подготвителна Комисија во Шамбези, 9-17 Декември 2009

15.10.2009 Соопштение во врска со пресудата за затворска казна

23.05.2009 Соопштение од Светиот Архиерејски Собор на Српската Православна Црква

20.05.2009 Још једна у низу неистинâ

15.11.2008 Соопштение од Светиот Архиерејски Собор на Српската Православна Црква

24.10.2008 Соопштение од Светиот Архиерејски Синод на Српската Православна Црква

01.05.2008 Соопштение од Светиот Архијерејски Синод на Православната Охридска Архиепископија

17.01.2008 Соопштение за јавноста од Светиот Архијерејски Синод на Српската Православна Црква во врска со најновите случувања на Косово и Метохија

12.01.2008 Опет о Охридској Архиепископији, Томосу, расколничком празнословљу...

06.09.2007 Соопштение од Светиот Архијерејски Синод на Православната Охридска Архиепископија

30.04.2007 Соопштение од Светиот Архијерејски Синод на Православната Охридска Архиепископија

09.10.2006 Соопштение од Светиот Архијерејски Синод на Православната Охридска Архиепископија

30.06.2006 Соопштение од Светиот Архијерејски Синод на Православната Охридска Архиепископија

24.02.2006 Соопштение од Светиот Архијерејски Синод на Православната Охридска Архиепископија

10.11.2005 Соопштение од Светиот Архијерејски Синод на Православната Охридска Архиепископија

10.07.2005 Соопштение од Светиот Архијерејски Синод на Православната Охридска Архиепископија

16.04.2005 Делегацијата на Православната Охридска Архиепископија во посета на Соединетите Американски Држави и Канада

30.12.2004 Соопштение од Светиот Архијерејски Синод на Православната Охридска Архиепископија

15.10.2004 Соопштение од Светиот Архијерејски Синод на Православната Охридска Архиепископија

09.09.2004 Соопштение од Светиот Архијерејски Синод на Православната Охридска Архиепископија

16.08.2004 Соопштение од Светиот Архијерејски Синод на Православната Охридска Архиепископија

19.04.2004 Соопштение од Светиот Архијерејски синод во врска со судењето на суспендираниот Митрополит Кирил

20.02.2004 Соопштение за јавноста од Светиот Архијерејски Синод на Православната Охридска Архиепископија одржан на 20.февруари 2004

27.01.2004 Соопштение од Светиот Архијерејски Синод на Православната Охридска Архиепископија

12.01.2004 Соопштение за јавноста од Канцеларијата на Православната Охридска Архиепископија по повод притварањето на Митрополитот велески и повардарски и Егзарх охридски г. Јован

11.01.2004 Соопштение од Светиот Архијерејски Синод на Православната Охридска Архиепископија

25.12.2003 Соопштение за јавноста од конститутивниот Синод на Охридската Архиепископија

11.2003 Соопштение за јавноста

24.05.2003 Соопштение за јавноста од Православната Охридска Архиепископија од Светиот Архиерејски Собор на Српската Православна Црква во мај 2003 година