Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

посланија

Окружно послание за Пасха 2023 од Патријархот Порфириј

Окружно послание за Божик 2022 од Патријархот Порфириј

Окружно послание за Пасха 2022 од Патријархот Порфириј

Окружно послание за Божик 2021 од Патријархот Порфириј

Окружно послание за Пасха 2021 од Патријархот Порфириј

Окружно послание за Божик 2020 на Српската Православна Црква

Окружно послание за Пасха 2020 од Патријархот Иринеј

Окружно послание за Божик 2019 од Патријархот Иринеј

Окружно послание за Пасха 2019 од Патријархот Иринеј

Божикна посланица по повод Рождеството Христово: Автокефалијата, според логиката на светот, е хула на Светиот Дух

Окружно послание за Пасха 2018 од Патријархот Иринеј

Окружно послание за Божик 2017 од Патријархот Иринеј

Окружно послание на Светиот и Велик Собор на Православната Црква (Крит 2016г.)

Окружно послание за Пасха 2017 од Патријархот Иринеј

Божићна посланица Српске Православне Цркве

П О Р А К А од Светиот и Велик Собор

Окружно послание за Пасха 2016 од Патријархот Иринеј

Божићна посланица Српске Православне Цркве

Окружно послание за Пасха 2015 од Патријархот Иринеј

Божићна посланица Српске Православне Цркве

Окружно послание за Пасха 2014 од Патријархот Иринеј

Окружно послание за Божик 2013 од Патријархот Иринеј

Окружно послание за Пасха 2013 од Патријархот Иринеј

Божићна посланица Српске Православне Цркве

Окружно послание за Пасха 2012 од Патријархот Иринеј

Окружно послание за Божик 2011 од Патријархот Иринеј

Окружно послание за Пасха 2011 од Патријархот Иринеј

Божићна посланица Српске Православне Цркве 2010. године

Окружно послание за Пасха 2010 од Патријархот Иринеј

Окружно послание за Божик 2009 од Местобљустителот на тронот на српските Патријарси Митрополитот црногорско-приморски Амфилохиј

Окружно послание за Пасха 2009 од Патријархот Павле

Окружно послание за Божик 2008 од Патријархот Павле

Окружно послание за Пасха 2008 од Патријархот Павле

Окружно послание за Божик 2007 од Патријархот Павле

Окружно послание за објаснување на судскиот процес со кој Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г. г. Јован е осуден на затворска казна од една година

Окружно послание за Божик 2006 од Патријархот Павле

Окружно послание за Пасха 2004 од Светиот Архијерејски Синод

Окружно послание за Божик 2003 од Светиот Архијерејски Синод