Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

ОДЛУКА ЗА ПРИМАЊЕ НА КРСТЕНИТЕ ВО РАСКОЛ

Протокол број 29 од 21 јуни 2006

Светиот Архиjерејски Синод на Православната Охридска Архиепископија на својата редовна седница одржана на 13/30 мај/април 2006 г., ја донесе следнава:

„Сите оние, коишто се крстени од страна на расколничката организација во Р. Македонија, после издавањето на Томосот за автономија во Мај 2005 год., при нивното приопштување кон Црквата Божја, да им биде извршуван чинот на миропомазание.”