Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

ВО СТРАСНАТА И СВЕТЛАТА СЕДМИЦА ВО 2006г.
НА КОИ ЌЕ ЧИНОНАЧАЛСТВУВА НЕГОВОТО БЛАЖЕНСТВО
АРХИЕПИСКОПОТ ОХРИДСКИ И МИТРОПОЛИТ СКОПСКИ Г.Г. ЈОВАН

16.04.2006 Цветници

Литругија во Параклисот Воскресение Христово - Битола, со почеток во 8,30ч.

16.04.2006 Цветници

Утрената од Велики понеделник - На Јосиф прекрасниот, во манастирот Св. Јован Златоуст - Битола, со почеток во 18ч.

17.04.2006 Велики понеделник

Утрената од Велики вторник - На десетте девици, во манастирот Св. Јован Златоуст - Битола, со почеток во 18ч.

18.04.2006 Велики втроник

Утрената од Велика среда - На помазувањето на Христа со миро, во манастирот Св. Јован Златоуст - Битола, со почеток во 18ч.

19.04.2006 Велика среда

Служба на миењето на нозете, во манастирот Св. Јован Златоуст - Битола, со почеток во 18ч.

20.04.2006 Велики четврток

Божествена Литургија со Маслосвет, во Параклисот Воскресение Христово - Битола, со почеток во 8ч.

20.04.2006 Велики четврток

Утрената од Велики петок - На светите Христови страдања, во манастирот Св. Јован Златоуст - Битола, со почеток во 18ч.

21.04.2006 Велики петок

Царски часови и изнесување на плаштаницата, во манастирот Св. Јован Златоуст - Битола, со почеток во 7ч.

21.04.2006 Велики петок

Утрената од Велика сабота - На Христовото слегување во адот, во манастирот Св. Јован Златоуст - Битола, со почеток во 18ч.

22.04.2006 Велика сабота

Божествена Литургија во манастирот Св. Јован Златоуст - Битола, со почеток во 8ч.

23.04.2006 ВОСКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО

Света Пасха, во манастирот Св. Јован Златоуст - Битола, со почеток во 00ч.

23.04.2006 Воскресение Христово

Вечерна богослужба на Пасха, во манастирот Св. Јован Златоуст - Битола, со почеток во 12ч.

24.04.2006 Светол понеделник

Божествена Литургија во параклисот Св. вмч. Екатерина - Скопје, со почеток во 8ч.

25.04.2006 Светол вторник

Божествена Литургија во манастирот Успение на Пресвета Богородица - Прилеп, со почеток во 8ч.

28.04.2006 Животоприемен извор - Балаклија

Божествена Литургија во манастирот Св. Јован Златоуст - Битола, со почеток во 8ч. (Слави параклисот во манастирот)

30.04.2006 Томина недела

Божествена Литругија во Параклисот Воскресение Христово - Битола, со почеток во 8ч.

Од Канцеларијата на
Православната Охридска Архиепископија