Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

23.12.2020

Од печат излезе православниот календар за 2021 г., во издание на Архиепископијата охридска и Митрополија скопска. Овој календар е посветен на Премудроста Божја.

Календарот започнува со пролог, којшто во продолжение го пренесуваме во целост.

Во ова издание поместен е и текстот: „Христос – Премудрост (Ἡ Σοφία) Божја“.

Како и секоја година, во календарот се отпечатени и табелите со евангелските и апостолските читања за неделите и за сите поголеми празници во годината, како и кратки поуки.

Календар 2021