Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

27.12.2020 Во неделата на Праотците Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

23.12.2020 Излезе од печат црковниот календар за 2021 г., на Архиепископијата охридска и Митрополија скопска

20.12.2020 Во дваесет и осмата недела по Педесетница Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

19.12.2020 Прослава на светиот Николај Мирликијскиот Чудотворец во Штип

19.12.2020 На денот на споменот на Свети Николај Мирликијски Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

18.12.2020 Архиепископот охридски Јован зборува за слободата во затворот

13.12.2020 Во 27-та недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

08.12.2020 На празникот на Св. Климент охридскиот чудотворец Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

07.12.2020 На денот кога се прославува светата вмч.-чка Екатерина Архиепископот Јован служеше во параклисот посветен на нејзиното име

06.12.2020 Во 26-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

04.12.2020 На празникот Воведение во храмот на Пресвета Богородица Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола