Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

29.11.2020 Во 25-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

26.11.2020 Прослава на именденот на Архиепископот Јован и славата на Ставропигијалниот манастир „Св. Јован Златоуст“

22.11.2020 Молитвено испраќање на упокоениот Патријарх српски Иринеј

20.11.2020 Се упокои во Господа Патријархот српски Иринеј

15.11.2020 Во 23-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

08.11.2020 На празникот на Св. вмч. Димитриј Мироточив Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

01.11.2020 Во 21-вата недела по Педесетница Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола