Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

20.10.2019 Во 18-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

14.10.2019 Прославен празникот Покров на Пресвета Богородица во Куманово

13.10.2019 Специјалниот известувач на Организацијата на обединетите нации (ООН) го призна нарушувањето на верските права во Р. Северна Македонија

13.10.2019 Во 17-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

13.10.2019 Специјални известилац Организације уједињених нација (ОУН), признао је нарушавање верских права у Р. Северној Македонији

07.10.2019 Епископот бачки г. Иринеј за обновувањето на дијалогот со расколничката МПЦ

06.10.2019 Прослава во манастирот Жича: 800 години автокефалија на СПЦ