Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

15.09.2019 Во 13-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

15.09.2019 Архиерејско сослужување во нишката Епископија

15.09.2019 Прослава во манастирот Туман

11.09.2019 На празникот Отсекување на главата на светиот пророк, претеча и крстител Јован, Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

08.09.2019 Во 12-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

01.09.2019 Во 11-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

01.09.2019 Литургиско празнување во Лос Анџелес