Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

21.08.2020 Книгата на Архиепископот охридски г.г. Јован „Слобода во затворот“, објавена на грчки јазик во издание на светогорскиот Манастир Ватопед

09.08.2020 Архиепископот Јован го ракоположи во ѓаконски чин расофорот Еразмо

04.08.2020 На денот на споменот на Св. мироносица и рамноапостолна Марија Магдалина Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

02.08.2020 На денот на прослава на пророкот Илија Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола