Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

28.08.2019 Прослава на Успението Богородично во Православната Охридска Архиепископија

25.08.2019 Во 10-та недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

25.08.2019 Повеќеархиерејска Литургија во Сакраменто, САД

19.08.2019 На празникот Преображение Господово Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

18.08.2019 Во 9-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

11.08.2019 Во 8-та недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

04.08.2019 Во седмата недела по Педесетница во која се совпадна и денот на споменот на Св. мироносица и рамноапостолна Марија Магдалина Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

02.08.2019 На денот на споменот на Св. пророк Илија Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

01.08.2019 Нов број на периодиката „Соборност“