Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

28.08.2018 Прослава на Успението Богородично во Православната Охридска Архиепископија

26.08.2018 На оддание на празникот Преображение Господово Архиепископот Јован служеше и проповедаше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

19.08.2018 На празникот на Преображението Господово, Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

12.08.2018 Во 11-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

05.08.2018 Во десеттата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст, во Битола

04.08.2018 На денот на споменот на светата мироносица и рамноапостолна Марија Магдалина Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст, во Битола

02.08.2018 На денот на споменот на Св. пророк Илија Тесвитјанин Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован златоуст, во Битола