Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

28.08.2017 Прослава на Успението Богородично во Православната Охридска Архиепископија

27.08.2017 Во дванаесеттата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

21.08.2017 Верските разлики продолжуваат да имаат улога во судските постапки

20.08.2017 Во неделата по Преображение Господово Архиепископот Јован служеше во храмот Рождество на Пресвета Богородица во Мостар

19.08.2017 Архиепископот Јован служеше на градската слава во Требиње

13.08.2017 Во десеттата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

13.08.2017 Востоличен Епископот нишки г. Арсениј

09.08.2017 На празникот на Свети великомаченик и исцелител Пантелејмон и на Светите Седмочисленици, Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

06.08.2017 Во деветтата недела по Педесетница Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

06.08.2017 Востоличување на Епископот милешевски г. Атанасиј

04.08.2017 На денот на споменот на светата мироносица и рамноапостолна Марија Магдалина Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

02.08.2017 На денот на споменот на светиот и славен пророк Илија Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола