Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

26.07.2020 Во седмата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

19.07.2020 22-годишен јубилеј од хиротонијата во Архиерејски чин на Архиепископот охридски Јован

18.07.2020 Најава за разговор во живо со Архиепископот Јован

12.07.2020 На денот на прославата на Светите првоврховни апостоли Петар и Павел Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

07.07.2020 На денот на споменот на раѓањето на Св. Јован Претеча и Крстител Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

05.07.2020 Во четвртата недела по Педесетница Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

03.07.2020 На денот на споменот на Св. Наум Охридски Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст