Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

14.07.2019 Во четвртата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

12.07.2019 На празникот на Првоврховните апостоли Петар и Павел Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

07.07.2019 На денот на споменот на раѓањето на Св. Јован Крстител Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

03.07.2019 На денот на споменот на Св. Наум Охридски Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола