Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

30.07.2017 Во осмата недела по Педесетница Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

23.07.2017 Во седмата недела по Педесетница Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

23.07.2017 Свештеникот Георгиј Максимов од Руската Православна Црква служеше Литургија, проповедаше и одржа предавање во параклисот Свети Нектариј Егински, во Скопје

16.07.2017 Во шестата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

12.07.2017 На денот на споменот на првоврховните апостоли Петар и Павле, Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

09.07.2017 Во петтата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

07.07.2017 На денот на споменот на раѓањето на Св. Јован Претеча и Крстител, Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

03.07.2017 Излезе од печат најновиот број на периодиката „Соборност“

01.07.2017 Четириесетдневен помен на Епископот Лукијан