Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

28.06.2020 Во третата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

21.06.2020 Во втората недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

15.06.2020 На денот на споменот на свешт.-мч. Еразмо Лихнидски Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

14.06.2020 Во неделата на Сите Светители Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

11.06.2020 Американскиот State Department го објави најновиот извештај за верските слободи во Република Северна Македонија

07.06.2020 На Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола