Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

25.06.2017 Во третата недела по Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

18.06.2017 10-годишнина од хиротонијата во архиерејски чин на Епископот стобиски Давид

18.06.2017 10 година од хиротоније у архијерејски чин Епископа стобијског Давида

16.06.2017 Архиепископот Јован по осми пат треба да оди во затвор

15.06.2017 На денот на споменот на Св. преподобномаченик Еразмо Лихнидски Архиепископот Jован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

14.06.2017 Прославен празникот на преподобниот Јустин келијски и врањски во Врање

11.06.2017 Во неделата на Сите Светители Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

09.06.2017 Споменот на светиот Лука, Архиепископ Симферополски, прославен на Воено Медицинската Академија во Белград

04.06.2017 На Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

03.06.2017 На задушница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола