Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

24.05.2020

Во неделата на слепиот и на празникот на Светите рамноапостолни просветители Методиј и Кирил Архиепископот Јован служеше и проповедаше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола.

На проповедта го потсети верниот народ дека на денешен ден пред 15 години издаден е Томосот за автономија на Православната Охридска Архиепископија.