Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

31.05.2020 Во неделата на Светите Отци од Првиот Вселенски Собор Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

28.05.2020 На празникот Вознесение Христово Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

24.05.2020 Во неделата на слепиот и на празникот на Светите рамноапостолни просветители Методиј и Кирил Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

17.05.2020 Во неделата на Самарјанката Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

10.05.2020 Во неделата на раслабениот Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

08.05.2020 Епископот Марко го прослави именденот

06.05.2020 На денот на споменот на Св. вмч. Георгиј Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

03.05.2020 Во неделата посветена на Жените Мироносици Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола