Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

24.05.2019

На денот на споменот на светите Методиј и Кирил, просветители на Словените, Неговото Блаженство, Архиепископот охридски и Митрополитот скопски г.г. Јован служеше и проповедаше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола.