Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

03.05.2018

Неговата Светост Патријархот српски г.г. Иринеј, Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован и Архиереjите од Српската Православна Црква и Православната Охридска Архиепископија, кои учествуваат на Светиот Архиерејски Собор, го посетија Неговото Кралско Височество Престолонаследникот Александар Караѓорѓевиќ во Белиот Дворец, на свечената вечера која тој ја приготви за учесниците на редовното заседание на Соборот.