Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

31.05.2018 Владата продолжува да ги крши верските слободи

27.05.2018 На празникот на светата Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

26.05.2018 На Задушница пред Педесетница Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

24.05.2018 На денот на споменот на светите равноапостолни Методиј и Кирил Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

20.05.2018 Во неделата на светите отци на Првиот Вселенски собор Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

17.05.2018 На празникот Вознесение Христово Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

13.05.2018 Во неделата на слепиот Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

08.05.2018 Епископот Марко го прослави именденот во храмот „Св. Марко“

06.05.2018 Во неделата на Самарјанката, Архиепископот Јован служеше во Белград

06.05.2018 Епископот Марко служеше во Австрија

03.05.2018 Патријархот Иринеј со Архиепископот Јован и Архиереjите во посета на престолонаследникот Александар