Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

28.05.2017 Во неделата посветена на светите отци од Првиот Вселенски Собор Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

26.05.2017 Се упокои Епископот осечкопољски и барањски Лукијан

25.05.2017 На празникот на Вознесението Христово, Архиепископот Јован се црквуваше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

18.05.2017 Архиепископот охридски Јован одржа предавање во Белград

16.05.2017 Почесен докторат за Архиепископот Јован на Атинскиот Универзитет

15.05.2017 Средба на Архиепископот охридски Јован со Архиепископот атински Јероним

14.05.2017 Во неделата на Самарјанката, Архиепископот Јован богослужеше во храмот „Св. Константин и Св. Елена“, Глифада

13.05.2017 Архиепископот охридски Јован пристигна во Митрополијата Глифада

08.05.2017 Епископот Марко го прослави именденот

07.05.2017 Во неделата на парализираниот Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

06.05.2017 На денот на споменот на св. вмч. Георгиј Победоносец Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола