Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

03.04.2021

На 03 Април 2021 г., Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован, кој се наоѓа во посета на Руската Православна Црква, престојуваше во Троице-Сегиевата Лавра.

Заедно со Епископот моравички г. Антониј, настојател на српското подворие во Москва и со нивната придружба, Архиепископот охридски Јован го посети Успенскиот храм во Лаврата и се поклони на светите мошти на угодниците Божји.

Извор: https://mospat.ru/ru/news/86946/