Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

29.04.2018 Започна Светиот Архиерејски Собор на Српската Православна Црква

28.04.2018 Пред заминувањето на Архиерејски Собор Архиепископот Јован служеше Литургија во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

24.04.2018 Големиот Совет ја одби жалбата на Владата, со што пресудата за регистрација на Православната Охридска Архиепископија стана правосилна

24.04.2018 Велики Савет је одбио жалбу Владе, чиме је пресуда за регистрацију Православне Охридске Архиепископије постала правоснажна

22.04.2018 Прослава на неделата на жените мироносици во градот Куфшајн - Австрија

22.04.2018 Во неделата на Мироносиците Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

15.04.2018 Архиепископот Јован на Томина недела служеше и проповедаше во параклисот Св. Нектариј Егински, во Скопје

13.04.2018 На празникот Животоприемен источник Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст, во Битола

09.04.2018 На Светол Понеделник Архиепископот Јован служеше во манастирот Успение Богородично, во Прилеп

08.04.2018 Прослава на Воскресението Христово во Православната Охридска Архиепископија

07.04.2018 Службата на оплакувањето Христово и Литургијата на Велика Сабота Архиепископот Јован ги служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

05.04.2018 Литургијата на Велики Четврток и службата на Христовите страдања Архиепископот Јован ги служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

01.04.2018 На Цветници, Архиепископот Јован богослужеше во манастирот „Успение Богородично“, Скопје

01.04.2018 Цветници во Светата Земја