Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

30.04.2017 Во неделата на мироносиците Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст

23.04.2017 На Томина недела Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

21.04.2017 На празникот Живоприемен источник Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

18.04.2017 На трет ден Велигден Архиепископот Јован служеше во параклисот Св. Нектариј Пентаполски во Скопје

17.04.2017 На Светол Понеделник Архиепископот Јован служеше во манастирот Успение на Пресвета Богородица во Лагово – Прилеп

16.04.2017 Прослава на Воскресението Христово во Православната Охридска Архиепископија

15.04.2017 На Првото Воскресение Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

14.04.2017 Службата на оплакувањето Христово Архиепископот Јован ја служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

13.04.2017 На Велики четврток, Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

13.04.2017 На службата на страдањата Христови Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

12.04.2017 На Велика среда Архиепископот Јован отслужи Литургија на претходноосветените дарови во манастирот Св. Јован Златоуст во Битола

09.04.2017 На празникот Цветници Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

08.04.2017 На Лазарева сабота Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

07.04.2017 На празникот Благовештение Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

02.04.2017 Во неделата посветена на Света Марија Египетска Архиепископот Јован служеше во параклисот Св. вмч-чка Екатерина во Скопје