Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

30.03.2023 Архиепископот Јован отслужи Претходноосветена Литургија во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

26.03.2023 Во неделата посветена на Св. Јован Лествичник Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

22.03.2023 На денот на споменот на светите 40 севастијски маченици Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

19.03.2023 Во Крстопоклоната недела, Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

17.03.2023 Архиепископот Јован ја прочита третата статија од Акатистот кон Пресвета Богородица во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

15.03.2023 Архиепископот Јован служеше Претходноосветена Литургија во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

12.03.2023 Архиепископот Јован богослужеше во Будимпешта

11.03.2023 Архепископот охридски г.г. Јован во посета на Епархијата будимска