Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

31.03.2020 Се упокои во Господа Епископот ваљевски Милутин

15.03.2020 Во неделата на Св. Григориј Палама Архиепископот служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

11.03.2020 На 11 Март Архиепископот Јован беше присутен на Литургијата на претходноосветените дарови во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

08.03.2020 Во Неделата на православието Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

07.03.2020 На Тодорова сабота Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

06.03.2020 Архиепископот Јован ја прочита првата статија од Акатистот кон Пресвета Богородица во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

04.03.2020 Во првата среда од Светата Четириесетница Архиепископот Јован отслужи Претходноосветена Литургија во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

01.03.2020 Во сиропусната недела Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола