Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

31.03.2019 Во Крстопоклоната недела Архиепископот Јован служеше во параклисот Св. Нектариј Егински во Скопје

30.03.2019 40 дневен помен на Митрополитот на Глифада Павле

29.03.2019 Третата статија од Акатистот кон Богородица Архиепископот ја читаше во манастирот Св. Нектариј Егински во Глифада

27.03.2019 Во средата од третата седмица на Светата Четириесетница Архиепископот Јован служеше Претходноосветена Литургија во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

24.03.2019 Во неделата на Св. Григориј Палама Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот Манастир Св. Јован Златоуст во Битола

22.03.2019 На денот на споменот на светите 40 севастијски маченици Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

22.03.2019 Архиепископот Јован ја прочита втората статија од Акатистот кон Пресвета Богородица во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

20.03.2019 Епископот г. Марко богослужеше во манастирот Острог

17.03.2019 Во Неделата на Православието Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

15.03.2019 Архиепископот Јован ја прочита првата статија од Акатистот кон Пресвета Богородица во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

13.03.2019 Во првата среда од Светата Четириесетница Архиепископот Јован отслужи Претходноосветена Литургија во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

10.03.2019 Во сиропусната недела Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

03.03.2019 Во месопусната недела Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

02.03.2019 Во саботата на месопусната недела Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола