Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

31.03.2018 На Лазарева сабота Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст, во Битола

31.03.2018 Прослава на Лазарева сабота во Светата Земја

25.03.2018 Во неделата на Св. Марија Египетска Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

18.03.2018 Во неделата на Св. Јован Лествичник, Архиепископот Јован служеше во параклисот Св. Екатерина, во Скопје

16.03.2018 Четвртата статија од Акатистот кон Пресвета Богородица Архиепископот Јован ја прочита во параклисот Св. Нектариј Егински, во Скопје

11.03.2018 Во Крстопоклоната недела, Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

04.03.2018 Во неделата на Св. Григориј Палама Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст, во Битола

02.03.2018 Втората статија од Акатистот кон Пресвета Богородица Архиепископот Јован ја прочита во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст, во Битола