Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

17.03.2017

Во состав на пригодната програма по повод 1100 годишнината од блаженото упокојување на светиот Климент Охридски, која се одржа по отслужената повеќеархиерејска Литургија во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст, во Октомври 2016 година, Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован одржа вдахновена беседа.

Во продолжение го пренесуваме видео записот од оваа беседа.