Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

05.03.2017

Во неделата на Православието, Неговото Блаженство, Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован служеше и проповедаше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола.

На крајот од Литургијата во присуство на свештенослужителите кои ги држеа светите мошти и народот кој држеше во рацете икони на Господ Исус Христос, на Мајката Божја или на некој светител од Црквата Божја, Архиепископот Јован го прочита Синодиконот кој се чита во неделата на Православието