Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

26.03.2017 Во неделата посветена на Св. Јован Лествичник Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

19.03.2017 На крстопоклона недела Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

17.03.2017 Беседа на Архиепископот Јован на прославата на 1100 од упокојувањето на св. Климент Охридски

12.03.2017 Во неделата посветена на Св. Григориј Палама Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

05.03.2017 Во неделата на Православието Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

03.03.2017 1100 години од упокоението на свети Климент Охридски

01.03.2017 Првата Претходноосветена Литургија во светата четириесетница Архиепископот Јован ја служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола