Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

26.02.2023 Во Сиропусната недела Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

19.02.2023 Во Месопусната недела Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

15.02.2023 На Сретение Господово Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

12.02.2023 Во Неделата на блудниот син и на празникот на Светите Три Јерарси, Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст, во Битола

10.02.2023 Епископот брегалнички и Местобљустител битолски г. Марко богослужеше во нишката Епископија

09.02.2023 Прослава на празникот на преносот на моштите на Св. Јован Златоуст

05.02.2023 Во Неделата на митарот и фарисејот Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

03.02.2023 На денот кога се прославува Св. Максим Исповедник Архиепископот Јован служеше во параклисот посветен на овој светител