Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

29.02.2020 Архиепископот охридски Јован на Литургија во Подгорица

23.02.2020 Во неделата месопусна Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

16.02.2020 Во неделата на блудниот син Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

15.02.2020 На празникот Сретение Господово Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

12.02.2020 На денот на споменот на светите три ерарси: Василиј Велики, Григориј Богослов и Јован Златоуст Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

09.02.2020 На денот на споменот на преносот на моштите на Св. Јован Златоуст Архиепископот Јован служеше во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

09.02.2020 Епископот брегалнички г. Марко во Требиње и Подгорица

03.02.2020 На денот на споменот на Преп. Максим Исповедник Архиепископот Јован служеше во параклисот Преп. Максим Исповедник во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола

02.02.2020 Во 33-тата недела по Педесетница Архиепископот Јован присуствуваше на Литургијата во Ставропигијалниот манастир Св. Јован Златоуст во Битола