Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

10.02.2018

Неговото Блаженство, Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован, на покана на Неговото Преосвештенство, Епископот западноевропски г. Лука, а во чест на прославата на 30 годишнината од преминувањето на парохијата Покров на Пресвета Богородица во Барселона, под јурисдикција на западноевропската епархија на Српската Православна Црква која ја сочинуваат воглавно Каталонци, одржа предавање на тема: „Етнофилетизмот како еклисиолошка ерес”. Преводот на каталонски го вршеше професорката на Помпејскиот универзитет во Барселона, г-ѓата Тамара Џермановиќ.

Содржината на целото предавање следува во продолжение.

Етнофилетизмот како еклисиолошка ерес