Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija

03.02.2018

На денот на споменот на Свети  Максим Исповедник, Неговото Блаженство, Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован, служеше и проповедаше во параклисот посветен на овој светител.

Поминаа точно три години откако Неговото Блаженство Архиепископот Јован, токму на овој ден ја служеше првата Литургија по излегувањето од затвор, откако претходниот ден беше ослободен.